Wspólne pitraszenie ma w sobie wielką edukacyjną potęgę. Co jakiś czas zamieszczam tu felieton o zaletach wspólnego z dzieckiem działania w kuchni. Toteż teraz tylko w skrócie o jego zaletach: rozwija poczucie tworzenia czegoś nowego do wspólnego smakowania, doskonali wszystkie zmysły (wzrok, smak, węch, dotyk, słuch) oraz sprawność manualną. Bogaci wiedzę kulinarną, niezależnie od płci. W końcu – daje satysfakcję.

Przedszkolaki z AME co jakiś czas pitraszą. Teraz pokażę jak dzieci z grupy młodszej przygotowywały sok pomarańczowo-cytrynowy. Pani Ola Nowicka komentuje te działania tak:Dzień dobry:) Sezon chorobowy uważamy za otwarty. Aby wzmocnić naszą odporność zorganizowaliśmy w przedszkolu Akademię zdrowego przedszkolaka. Dzieci z grupy młodszej przygotowały sok pomarańczowo – cytrynowy.

Co robiły dzieci starsze? W następnej relacji. Oj, zdziwicie się.